Veelgestelde vragen wandplanken

Bij alle wandplanken leveren we de handleiding voor de montage mee.

De handleiding staat ook online, inclusief duidelijke instructiefoto's en uitleg.|

Ga naar de handleiding »

De draagkracht van de wandplanken is: 85 kg per m2.

In de praktijk worden de planken vaak in de keuken gebruikt en volgezet met kookboeken, voorraadpotten en eventueel servies of glaswerk. Uitgaande van een stevige muur kan de plank prima (zwaarder) belast worden.
Ja, dat kan zeker.
De wandplanken werken wij gratis af met een lak of olie. Beide afwerkingen zijn ook geschikt voor gebruik in de badkamer.
Wilt u een fonteintje op de wandplank plaatsen? In dat geval adviseren wij een slijtvaste afwerking met een lak of olie, zodat het hout extra goed beschermd is in combinatie met spetters water, zeep, etc. Neem gerust contact op voor meer informatie.
Voor alle wandplanken in de webshop geldt dat er 2 reguliere dieptematen zijn;

22,5 cm voor de rechte wandplanken
20-25 cm voor de boomstam wandplanken
Het is mogelijk de rechte wandplanken smaller te bestellen, de minimale diepte in combinatie met de blinde bevestigingspinnen is 12 cm.

Ook de boomstam planken kunt u smaller bestellen; bijvoorbeeld tussen de 12-17 cm diep of 15-20 cm of 18-22 cm.

Deze voorkeuren kunt u doorgeven via het Opmerkingenveld (onderaan de winkelwagen). De plank maken wij aan de hand van uw wensen voor de lengte en diepte, op maat.
De wandplanken in combinatie met de blinde bevestigingspinnen zijn voorbereid voor de blinde montage. De minimale dikte die er nodig is om de sleuven te frezen en de gaten te boren is 3,5 cm.

Wilt u de plank liever 3,5 cm dik bestellen? Dit kunt u doorgeven via het opmerkingenveld.

Helaas kunnen planken die dunner zijn, bijvoorbeeld 2 of 3 cm, niet zwevend bevestigd worden. Het is wel mogelijk 3 cm dikke planken te bestellen in combinatie met industriële wandbeugels zoals deze planken in de webshop.
Nee, dat is niet nodig.
Alle wandplanken worden voorbereid voor de blinde bevestiging door middel van deze blinde bevestigingspinnen.

De prijzen van de wandplanken in de webshop zijn inclusief:
  • gratis lak of olie afwerking
  • voorgefreesd en geboord voor de blinde bevestigingspinnen
  • de benodigde blinde bevestigingspinnen, inclusief professionele pluggen, rvs schroeven, schroefbit en montagehandleiding

Wel zo makkelijk! De plank die u bestelt, ontvangt u helemaal compleet en gebruiksklaar in huis.

Zwevende houten wand- en nisplanken

Zwevende houten wandplanken

Multifunctioneel, praktisch & een blikvanger in elke ruimte; een houten zwevende wandplank. Leverbaar met boomstam voorzijde en rechte voorkant.

Bekijk en bestel direct »

Nis planken

Zwevende houten planken voor in een nis. Door het speciale ophangsysteem wat wij speciaal voor deze toepassing gerealiseerd hebben kunnen planken blind bevestigd worden.

Ga naar de nis planken »

Voorraad wandplanken

Deze houten zwevende wandplanken zijn direct uit voorraad leverbaar én te bekijken in onze werkplaats-showroom.

Ontdek de diversiteit aan voorraad planken nu »

Laat je inspireren door onze klanten!

Onze houten wandplanken op tv gezien bij vtwonen Weer verliefd op je huis!

Vragen over wandplanken

Afmetingen

De meeste planken die wij leveren zijn op maat gemaakt. De prijs die wij rekenen voor de wandplanken tot 20 - 25 cm diep en 4 cm dik is 97 euro per strekkende 100 cm met een minimum van 55 cm. In deze prijs zit het hout, schaven, vlakken,verlijmen, frezen van bevestigingen en boren van gaten, en schuren. Bevestigingspinnen incl schroeven en pluggen zijn 9,95 pst. Er zijn er minimaal 2 nodig. Deze pinnen zijn geschikt voor dieptes van maximaal 25 cm.

Afwerkingsmogelijkheden

Het is aan te raden de plank voor bevestiging af te werken. Wanneer je zelf een olie hebt is dit prima. Het is ook mogelijk dat wij de plank voor verzending afwerken met een transparante lak of olie afwerking. Zie hier een voorbeeldfoto van beide afwerkingen.

Daarnaast is het mogelijk een kleurolie te gebruiken om het eiken te kleuren in bijvoorbeeld white, grey, black of brown. Zie onderstaande kleurmogelijkheden van de Woca kleuroliën. In onze werkplaats-showroom kunt u de eiken kleurstalen in het echt en bij daglicht bekijken. Wanneer u kleurstalen meeneemt van de vloer, keuken of het tegelwerk kunnen we aan de hand van de stalen een geschikte kleurolie selecteren.


Let op! Bestel je één van de vaste afmetingen wandplanken? Dan is de afwerking (lak-olie, muv kleurolie) gratis! Bekijk alle vaste afmetingen »

Zwevende montage wandplanken

Bevestigingsmethode wandplanken

Aan de achterzijde van de plank wordt een sleuf gefreesd en in het midden een gat geboord. In deze sparing valt de blinde bevestigingspin helemaal weg. Op deze manier kunt u wandplanken tot maximaal 25 cm diepte zwevend aan de muur bevestigen.

Bevestigingsmethode nis planken

Voor een blinde montage in nissen/ koven hebben wij een speciaal systeem ontwikkeld. We frezen links en rechts over de korte zijde van de plank een sparing uit. Links en rechts wordt tegen de wand van de koof/nis een houten balkje bevestigd. De plank wordt vervolgens over dit balkje geschoven.

Houtsoorten

Eiken is een doorgaande houtsoort welke we verwerken voor wandplanken, maar ook tafelbladen, salontafels, keukenbladen en badkamermeubels. Daarnaast werken we met andere inlandse houtsoorten zoals bijvoorbeeld esdoorn, noten, essen, kersen en iepen.
Maatwerk

De meeste wand- en nisplanken welke we realiseren zijn op maat gemaakt. Interesse in een wandplank? Neem gerust contact met ons op voor een prijsopgaaf.
Werkwijze, informatie over de werking van hout & meer

Meer weten over onder andere onze werkwijze, het droogproces, de uiterlijke kenmerken en de werking van hout, manieren van bevestigen en de afwerkingen zoals lak-olie? Lees Belangrijk om te weten over massief hout.
€65,25

Afmetingen 32 x 26 cm45 mm dik Eigenschappen Deze snijplank is voorzien van handgrepen en voetjes.Afwerking Als wij een plank afleveren is deze al in een bad geweest van minerale olie, gedroogd, opnieuw een laag olie en als laatste een natuurlijke bijenwas om uitdroging te voorkomen. Direct hierna worden ze verpakt en zo komen ze ook aan bij de...

€30,54

Unieke flesopener op Nederlands eikenhoutDoordat we een magneet in het hout verwerkt hebben, worden de bierdopjes opgevangen.Leuk als cadeau of aan de muur in de keuken!Foto is ter illustratie. Voer bij het Opmerkingenveld de houtsoort van uw voorkeur in. Wij realiseren deze flesopener op maat! 

€0,00

Nederlands eiken zuil Hoogte: 40 cm Interesse in een houten zuil? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en actuele voorraad.Gewicht: 30-35 kg Het blok is grof geschuurd. Losse vezels van de schors zijn verwijderd. Zonder scherpe randen. Klaar voor gebruik! Foto geldt als voorbeeldfoto. Afhalen in onze werkplaats. Neem contact op voor...

€0,00

Nederlands eiken zuil Hoogte: 80 cm Interesse in een houten zuil? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en actuele voorraad.Gewicht: 60-65 kg Het blok is grof geschuurd. Losse vezels van de schors zijn verwijderd. Zonder scherpe randen. Klaar voor gebruik! Foto geldt als voorbeeldfoto. Afhalen in onze werkplaats. Neem contact op voor...

€0,00

Nederlands eiken zuil Hoogte: 120 cm Interesse in een houten zuil? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en actuele voorraad. Gewicht: 90-100 kg Het blok is grof geschuurd. Losse vezels van de schors zijn verwijderd. Zonder scherpe randen. Klaar voor gebruik! Foto geldt als voorbeeldfoto. Afhalen in onze werkplaats. Neem contact op voor...

€24,79

Verzending 2 bladen

€379,30

Iepen houten blad geschikt als badkamerblad, badkamermeubel, wastafel blad of werkblad.Betreft een verlijmd massief iepen blad. Kan voor gebruik worden afgewerkt met een ultramatte lak, Festool Surfix Heavy Duty olie (zie voorbeeldfoto 5 en 6) of Monocoat olie.Afmetingen: Lengte 120 cmBreedte 50 cmDikte 40 mm

€376,82

Eiken blad geschikt als badkamerblad, badkamermeubel, wastafel blad of werkblad.Glooiende boomstam voorzijde en strakke rechte voorzijde mogelijk. Kies voor een slijtvaste afwerking zoals ultramatte lak, transparante olie of Monocoat zodat het blad beschermd is tegen vocht-vuil.