Zwevende houten wand- en nisplanken

Zwevende houten wandplanken

Multifunctioneel, praktisch & een blikvanger in elke ruimte; een houten zwevende wandplank. Leverbaar met boomstam voorzijde en rechte voorkant.

Bekijk en bestel direct »

Nis planken

Zwevende houten planken voor in een nis. Door het speciale ophangsysteem wat wij speciaal voor deze toepassing gerealiseerd hebben kunnen planken blind bevestigd worden.

Ga naar de nis planken »

Voorraad wandplanken

Deze houten zwevende wandplanken zijn direct uit voorraad leverbaar én te bekijken in onze werkplaats-showroom.

Ontdek de diversiteit aan voorraad planken nu »

Laat je inspireren door onze klanten!

Onze houten wandplanken op tv gezien bij vtwonen Weer verliefd op je huis!

Vragen over wandplanken

Afmetingen

De meeste planken die wij leveren zijn op maat gemaakt. De prijs die wij rekenen voor de wandplanken tot 20 - 25 cm diep en 4 cm dik is 97 euro per strekkende 100 cm met een minimum van 55 cm. In deze prijs zit het hout, schaven, vlakken,verlijmen, frezen van bevestigingen en boren van gaten, en schuren. Bevestigingspinnen incl schroeven en pluggen zijn 9,95 pst. Er zijn er minimaal 2 nodig. Deze pinnen zijn geschikt voor dieptes van maximaal 25 cm.

Afwerkingsmogelijkheden

Het is aan te raden de plank voor bevestiging af te werken. Wanneer je zelf een olie hebt is dit prima. Het is ook mogelijk dat wij de plank voor verzending afwerken met een transparante lak of olie afwerking. Zie hier een voorbeeldfoto van beide afwerkingen.

Daarnaast is het mogelijk een kleurolie te gebruiken om het eiken te kleuren in bijvoorbeeld white, grey, black of brown. Zie onderstaande kleurmogelijkheden van de Woca kleuroliën. In onze werkplaats-showroom kunt u de eiken kleurstalen in het echt en bij daglicht bekijken. Wanneer u kleurstalen meeneemt van de vloer, keuken of het tegelwerk kunnen we aan de hand van de stalen een geschikte kleurolie selecteren.


Let op! Bestel je één van de vaste afmetingen wandplanken? Dan is de afwerking (lak-olie, muv kleurolie) gratis! Bekijk alle vaste afmetingen »

Zwevende montage wandplanken

Bevestigingsmethode wandplanken

Aan de achterzijde van de plank wordt een sleuf gefreesd en in het midden een gat geboord. In deze sparing valt de blinde bevestigingspin helemaal weg. Op deze manier kunt u wandplanken tot maximaal 25 cm diepte zwevend aan de muur bevestigen.

Bevestigingsmethode nis planken

Voor een blinde montage in nissen/ koven hebben wij een speciaal systeem ontwikkeld. We frezen links en rechts over de korte zijde van de plank een sparing uit. Links en rechts wordt tegen de wand van de koof/nis een houten balkje bevestigd. De plank wordt vervolgens over dit balkje geschoven.

Houtsoorten

Eiken is een doorgaande houtsoort welke we verwerken voor wandplanken, maar ook tafelbladen, salontafels, keukenbladen en badkamermeubels. Daarnaast werken we met andere inlandse houtsoorten zoals bijvoorbeeld esdoorn, noten, essen, kersen en iepen.
Maatwerk

De meeste wand- en nisplanken welke we realiseren zijn op maat gemaakt. Interesse in een wandplank? Neem gerust contact met ons op voor een prijsopgaaf.
Werkwijze, informatie over de werking van hout & meer

Meer weten over onder andere onze werkwijze, het droogproces, de uiterlijke kenmerken en de werking van hout, manieren van bevestigen en de afwerkingen zoals lak-olie? Lees Belangrijk om te weten over massief hout.
€78,95

Afmetingen
32 x 26 cm45 mm dik Eigenschappen
Deze snijplank is voorzien van handgrepen en voetjes.Afwerking

Als wij een plank afleveren is deze al in een bad geweest van minerale olie, gedroogd, opnieuw een laag olie en als laatste een natuurlijke bijenwas om uitdroging te voorkomen. Direct hierna worden ze verpakt en zo komen ze ook aan bij de...

€36,95

Unieke flesopener op Nederlands eikenhoutDoordat we een magneet in het hout verwerkt hebben, worden de bierdopjes opgevangen.Leuk als cadeau of aan de muur in de keuken!Foto is ter illustratie. Voer bij het Opmerkingenveld de houtsoort van uw voorkeur in. Wij realiseren deze flesopener op maat! 

€42,95

Nederlands eiken zuil Hoogte: 40 cm Gezaagd nov. 2015 Richtmaat: 30 x 30 cm** kan 10% van worden afgewekenGewicht: 30-35 kg Het blok is grof geschuurd. Losse vezels van de schors zijn verwijderd. Zonder scherpe randen. Klaar voor gebruik! Wij hebben een doorlopende voorraad eiken blokken. Foto geldt als voorbeeldfoto. Afhalen in onze werkplaats. Neem...

€84,95

Nederlands eiken zuil Hoogte: 80 cm Gezaagd: nov. 2015 Richtmaat: 30 x 30 cm** kan 10% van worden afgewekenGewicht: 60-70 kg Het blok is grof geschuurd. Losse vezels van de schors zijn verwijderd. Zonder scherpe randen. Klaar voor gebruik! Wij hebben een doorlopende voorraad eiken blokken. Foto geldt als voorbeeldfoto. Af te halen in onze werkplaats. Neem...

€126,95

Nederlands eiken zuil Hoogte: 120 cm Gezaagd: nov. 2015 Richtmaat: 30 x 30 cm**kan 10% van worden afgewekenGewicht: 90-100 kg Het blok is grof geschuurd. Losse vezels van de schors zijn verwijderd. Zonder scherpe randen. Klaar voor gebruik! Wij hebben een doorlopende voorraad eiken blokken. Foto geldt als voorbeeldfoto. Af te halen in onze werkplaats....

€0,00

Iepen houten blad geschikt als badkamerblad, badkamermeubel, wastafel blad of werkblad.Betreft een verlijmd massief iepen blad. Kan voor gebruik worden afgewerkt met een ultramatte lak, Festool Surfix Heavy Duty olie (zie voorbeeldfoto 5 en 6) of Monocoat olie.Afmetingen: Lengte 120 cmBreedte 50 cmDikte 40 mm

€376,95

Eiken blad geschikt als badkamerblad, badkamermeubel, wastafel blad of werkblad.Betreft een verlijmd massief eiken blad. Wordt na bestelling voor u op maat gemaakt. Wij kunnen het blad afwerken met een ultramatte lak, transparante slijtvaste olie of Monocoat.Bladen met rechte voorzijde zijn ook leverbaar in Amerikaans noten, beuken, esdoorn, essen en iepen!