5x zwevende houten wandplank in de keuken | Zaagfabriek

Door: Sanne van Bentum In: Houtblog Op:

Een zwevende houten wandplank wordt veel gebruikt in de keuken. Voor het etaleren van olijfolie flessen, kookboeken of weckpotten, en meer!

In deze blog laten we je met behulp van referentiefoto's van onze klanten zien hoe multifunctioneel een wandplank is in de keuken.

Op deze foto; zwevende eiken boomstam wandplank afgewerkt met een transparante lak om zo veel mogelijk de 'onbehandelde look' te behouden.

1. Kookboeken

Wanneer je in de keuken weinig ruimte hebt, bieden zwevende wandplanken gemakkelijk extra opbergruimte zonder dat het je ruimte kost. Erg praktisch wanneer je veel kookboeken hebt, of gek bent op verse kruiden. Ze mogen gezien worden! Een wandplank kan ook op een betegelde muur geplaatst worden.


Op deze foto; rechte eiken wandplank 150 cm twee boven elkaar afgewerkt met een transparante olie afwerking.

2. (Wijn)glazen en smaakmakers

Super praktisch en het ziet er ook mooi uit; op een wandplank in de keuken kun je jouw favoriete (wijn)glazen neerzetten. Tevens kun je de wandplank gebruiken voor smaakmakers zoals zwarte peper en grof zeezout.


Op deze foto; een grillige kersenhouten wandplank afgewerkt met een transparante olie.


3. Gevulde weckpotten


Rijst, macaroni, spaghetti, maar ook muesli, cruesli, rozijnen, havermout en andere superfoods bewaar je in gesloten weckpotten. Deze zwevende wandplank biedt voldoende lengte voor alle weckpotten! Extra handig; tijdens het koken kun je gemakkelijk een ingrediënt toevoegen zonder eerst de lades open te trekken om op zoek te gaan naar de volkoren spaghetti :-)


Op deze foto: recht eiken wandplank 200 cm met olie afgewerkt. Gezien in het tv programma vtwonen Weer verliefd op je huis!


4. Servies, schalen en potten
Van pollepels tot schaaltjes, van karaffen tot kruiden; twee zwevende wandplanken boven elkaar binnen binnen no-time genoeg opbergruimte. Door de boomstam voorzijde hebben de wandplanken een speelse uitstraling.

5. Zwevende wandplank in de keuken voorzien van LED spotjes


Een klein beetje afwijkend, maar zeker niet minder leuk; het is mogelijk bij Zaagfabriek wandplanken te bestellen waar een LED strip of diverse LED spotjes ingefreesd worden. Zo heb je niet alleen extra opbergruimte, je (houten) keukenblad en werkplek is direct mooi helder verlicht. Heb je interesse in een wandplank met LED verlichting? Wanneer jij zorgt voor de LED verlichting, kunnen wij de plank zo prepareren dat deze strip of spotjes geheel ingefreesd worden. Meer weten over de mogelijkheden? Bekijk deze informatiepagina of stuur ons gerust een email via info@zaagfabriek.com


Wil je weten hoe we de spots, elektrakabel en eventuele adapter infrezen? Bekijk de video op ons Instagram account, ga naar de video.Ga direct naar:

* Boomstam wandplanken
* Rechte wandplanken
* Nis planken