Houten vensterbank in de badkamer

Door: Sanne van Bentum In: Houtblog Op:

Hout in de badkamer? Het is mogelijk houten vensterbank planken te gebruiken in de badkamer. Zaagfabriek realiseert veelal maatwerk vensterbank planken waarbij het ook mogelijk is hoekjes te laten uitzagen.

Houten vensterbank planken voor gebruik in de badkamer 

Zaagfabriek realiseert houten vensterbank planken op maat. Deze vensterbank planken zijn geschikt voor gebruik in de badkamer.Hierbij zijn een aantal factoren van groot belang:

- Het hout is ovengedroogd. Wanneer het hout in een droogkamer is teruggedroogd, is het meubeldroog. Dit betekent dat het hout geschikt is voor interieurtoepassingen.
Als het hout niet ovengedroogd is, maar alleen buiten of in een schuur aan de lucht gedroogd is, zal het veel gaan werken en kromtrekken of eventueel scheuren.
Hout werkt altijd iets, wanneer het ovengedroogd hout is zal dit tot het minimum beperkt zijn.

De vensterbank plank is rondom afgewerkt met een goede ultramatte lak afwerking of transparante olie of kleurolie afwerking. 

Deze afwerking zorgt ervoor dat het hout als het ware ingesealed is. Hierdoor kan het hout gelijkmatig krimpen- uitzetten.

- Juiste bevestiging. Het bevestigen kan door middel van boren, lijmkit op de ondergrond of klemming onder het raamkozijn en afgewerkt met een akrylaatkit. Er dient rekening gehouden te worden met condensvocht tegen het raam.

Vensterbanken die los liggen kunnen snel vervormen doordat er vaak een radiator onder zit en deze aan en uit gaat en hierdoor pieken en dalen in temperatuur krijgt. Klemming is vaak de juiste manier of in combinatie met een elastisch blijvende lijmkit.


Hoe bepaal ik de diepte van mijn vensterbank?

Wanneer je vensterbank planken bestelt via de vensterbanken configurator zie je dat we werken met variabele dieptes om het bestellen gemakkelijker te maken.
Stel: het muurtje waar de plank op komt te liggen is 14 cm diep. In dit geval is het mooi als de plank dit volledig bedekt plus wat extra. Bij een rechte vensterbank plank kun je bijvoorbeeld kiezen voor 15 cm of 16 cm. Bij een boomstam vensterbank plank adviseren we 15 cm als minimale diepte door te geven zodat de plank overal genoeg dekking geeft. Maximaal zal de vensterbank plank, afhankelijk van de lengte en glooiing van de plank, 20 cm zijn. Je kiest in dit geval tot 20 cm en geeft vervolgens via het opmerkingenveld in de winkelwagen de minimale diepte door.

Bestel online en laat thuisbezorgen

Het is mogelijk de vensterbank planken te bestellen in maten zoals 100 cm of 250 cm of 300 cm bijvoorbeeld. 


Vanuit deze gangbare afmetingen bestelt u ook gemakkelijk maatwerk. Zonder meerprijs.

Bijvoorbeeld 89,5 cm via de lengte 100 cm. Er is geen vensterbank plank het zelfde. De plank wordt kosteloos op maat gezaagd en daarna behandeld met een ultramatte lak of transparante olie afwerking.

Ga naar de vensterbanken configurator voor de prijzen en afmetingen en bestel gemakkelijk online.

Het is mogelijk de vensterbank planken op te sturen via pakketpost of te laten leveren bij u thuis.