Houten vensterbank plank eiken hout (maatwerk mogelijk)

Door: Sanne van Bentum In: Houtblog Op:

Massief houten vensterbank planken kunnen in elke lengte (tot sowieso 300 cm) en diepte gemaakt worden. Zaagfabriek realiseert vaak maatwerk.

Houten vensterbank planken bestel je bij Zaagfabriek in diverse afmetingen. Via onze vensterbank configurator kies je de gewenste afmetingen zoals lengte en diepte. Daarnaast is het mogelijk aan te geven of het vensterbank planken worden met een rechte voorzijde of glooiende boomstam voorzijde. 

Bij boomstam vensterbank planken hanteren we een variabele diepte welke bijvoorbeeld tussen de 15-20 cm ligt, of 25-30 cm. Hoe langer de plank, hoe meer variatie in diepte. Doorgaans is dit bij kortere planken tot 140 cm ongeveer 4 cm en bij langere lengtes tot 300 cm tussen de 5-6 cm verschil. Voor ons is het belangrijk de minimale dieptemaat te ontvangen (de plank geeft minimaal dekking aan het muurtje van bijvoorbeeld 13 cm). De maximale diepte wordt in dit geval 17-18 cm.

Hoe geef ik de juiste maten door?
Via de configurator is het gemakkelijk om de juiste maten te selecteren. Stel dat je een vensterbank van 226,5 cm wil bestellen, is het mogelijk dit online te doen. Je kiest de eerst volgende lengte (230 cm) en vervolgens geef je via het opmerkingenveld onderaan in de winkelwagen door "lengte 226,5 cm, diepte minimaal 21 cm". De plank maken we kosteloos op maat.

Wat betekent diepte 21-30 cm?
De dieptematen zijn zo ingesteld dat het mogelijk is via de 21-30 cm diepte zowel 25 cm recht te bestellen, alsmede een boomstam vensterbank plank die minimaal 26,5 cm diep dient te zijn. De prijzen zijn hiervoor gelijk. Zoals hierboven beschreven is de minimale diepte maat van belang. Wanneer er bijvoorbeeld in de keuken een kraan aanwezig is waardoor de vensterbank niet dieper mag zijn dan bijvoorbeeld 18 cm, is het ook mogelijk dit via het opmerkingenveld door te geven.

Wat is het verschil tussen de afwerkingen met een lak of olie?
De lak afwerking behoudt de lichte kleur van het eiken. De olie afwerking geeft het hout een warme, volle houtkleur. 

Ga naar de vensterbanken configurator »