Zwevende houten wandplanken

Een houten wandplank is absoluut een verrijking van elke kamer in huis! De kenmerken van het hout, de nerven, knoesten, tekeningen van het hout geven sfeer. De wandplank is breed inzetbaar én neemt weinig ruimte in. Een houten wandplank is multifunctioneel in elke ruimte in huis; geschikt als boekenplank in de studeerkamer, wandplank voor accessoires in de slaapkamer of bijvoorbeeld in de keuken waar de plank gebruikt wordt om weckpotten en olijfolie op te zetten of in de badkamer om handdoeken op te bergen. Een wandplank wordt ook vaak gebruikt in bijvoorbeeld een winkel of kapsalon voor het etaleren van producten.

Wist je dat...

- vtwonen onze wand- en nisplanken getipt heeft in de augustus 2019 editie van het tijdschrift? Lees onze blog voor meer informatie.

- Onze wandplanken gespot zijn in de aflevering van vtwonen! weer verliefd op je huis? Bekijk hier de 360 graden weergave en bekijk onze 230 cm wandplank die in de keuken zwevend opgehangen is. De plank is 230 cm lang 22,5 cm diep en 4 cm dik eiken met tansparante Festool one step olie afwerking.

- Je veel maten gemakkelijk via onze webshop kunt bestellen? Bijvoorbeeld lengte 60 cm, 75 cm, maar ook: 100 cm, 125 cm, 150 cm tot wel 250 cm. Bekijk de rechte wandplanken hier, en ga naar deze pagina voor de boomstam wandplanken met glooiende voorzijde!

- Alle standaard afmetingen worden voorgefreesd en geboord t.b.v. de blinde bevestigingspinnen. De blinde bevestigingspinnen worden compleet geleverd inclusief pluggen, schroeven, schroefbit en praktische handleiding.

- Maatwerk is mogelijk! Veruit de meeste wandplanken die we realiseren zijn op maat gemaakt. Deze kun je ook makkelijk online bestellen. Voor meer informatie, lees deze blog.

- Wil je zwevende wandplanken in een hoek plaatsen? Geen probleem. Voor deze toepassing hebben wij een mooie oplossing bedacht om de planken mooi te laten aansluiten op elkaar. Stuur ons een e-mail via info@zaagfabriek.com voor een vrijblijvende offerte.

Ontdek welk verschil houten planken maken in bijvoorbeeld de keuken. Onderstaande foto's laten je het zien.

op foto: rechte eiken wandplanken ultramatte lak afwerking.

Zaagfabriek realiseert vaste veelvoorkomende maten wandplanken (die je eenvoudig via de webshop kunt bestellen) maar ook maatwerk wandplanken.

Ga naar:
> Rechte eiken wandplanken
> Boomstam eiken wandplanken

Onze houten wandplanken op tv gezien bij vtwonen Weer verliefd op je huis! Blinde bevestiging aan de muur
De wandplanken die wij leveren, kunt u zwevend aan de muur bevestigen. Dit is mogelijk tot en met een diepte van 25 cm. Ook lange lengtes zoals bijvoorbeeld 250 cm worden zwevend aan de muur bevestigd! Wij leveren driedimensionale blinde bevestigingspinnen, inclusief schroefjes en pluggen, zodat u de wandplank zwevend aan de muur kunt bevestigen. Tevens hebben wij een handige instructie gemaakt zodat het bevestigen van de aangekochte wandplank een fluitje van een cent is! Bij uw bestelling ontvangt u dit stappenplan.

Bestel de wandplanken eenvoudig online

Ga direct naar:

> Eiken wandplanken
> Rechte eiken wandplanken
> Boomstam eiken wandplanken
> Kleurolie wandplanken
> Nis planken


Zwevende nisplanken

Naast wandplanken welke door middel van blinde bevestigingspinnen aan de achterzijde blind tegen de muur gemonteerd kunnen worden, is het ook mogelijk (diepere) nisplanken te bestellen of te laten maken. Zie hieronder een voorbeeld van twee recht eiken nis planken welke zwevend opgehangen zijn. Voor een blinde montage in nissen/ koven hebben wij een speciaal systeem ontwikkeld. We frezen links en rechts over de korte zijde van de plank een sparing uit. Links en rechts wordt tegen de wand van de koof/nis een houten balkje bevestigd. De wandplank wordt vervolgens over dit balkje geschoven.Via de webshop kunt u gemakkelijk diverse afmetingen bestellen. Daarnaast maken wij veruit de meeste nis planken naar wens. Ook diepe nisplanken zoals 40 of 50 cm diepte zijn mogelijk, evenals langere lengtes zoals 200-300 cm. Neem gerust contact met ons op via de online chat of e-mail voor een vrijblijvende prijsopgave.

Bestel nisplanken >


Werkwijze, informatie over de werking van hout & meer
Meer weten over onder andere onze werkwijze, het droogproces, de uiterlijke kenmerken en de werking van hout, manieren van bevestigen en de afwerkingen zoals lak-olie? Lees Belangrijk om te weten over massief hout.
Laat je inspireren door de mogelijkheden!


Boomstam wandplank eiken met slijtvaste olie behandeling ter bescherming van het hout tegen water en vuil. Blind opgehangen met onze blinde bevestigingspinnen.
Boomstam wandplanken welke zwevend opgehangen zijn in de badkamer. Afwerking; slijtvaste olie afwerking


Zwevende boomstam wandplanken gerealiseerd uit eikenhout. De planken worden gebruikt in een kapsalon! Afwerking: transparante lak.Boomstam eik wandplank gebruikt voor de waskom in de toilet. De plank hangt zwevend d.m.v. de blinde bevestigingspinnen. Afwerking; ultramatte lak.

Zwevende wandplank gebruikt als barretje / bar om aan te ontbijten of borrelen.
Inspirerend! Deze klant gebruikte haar boomstam wandplank met olie afwerking als barretje in de keuken om 's ochtends aan te ontbijten of 's middags een borrel te drinken.
Mooi contrast tegen de helderblauwe muur; boomstam wandplanken afgewerkt met de Festool surfix one step olie afwerking.Op de foto; rechte eiken wandplanken precies tussen de afzuiger en koelkast en andere apparatuur. Naast vaste afmetingen die u gemakkelijk via de webshop bestelt, is het ook mogelijk maatwerk te leveren in de maat die u zoekt. Neem gerust contact op via WhatsApp (06 550 215 05 of email naar info@zaagfabriek.com). Boomstam eiken wandplanken door Zaagfabriek
Met behulp van blinde wandplanken ontstaat er gemakkelijk extra ruimte voor accessoires en fotolijstjes! Boomstam eiken wandplanken in de keuken creëren praktische opbergruimte voor bijvoorbeeld kookboeken.Eiken wandplank 250 cm gebruikt als tv-meubel, zwevend aan de muur!
Eiken wandplanken voor in de keuken; ideale opbergruimte voor diverse producten.
Boomstam eiken wandplank, gebruikt voor het presenteren van accessoires.


Rechte eiken wandplanken geven sfeer aan elke ruimte in huis!


200 cm boomstam wandplank zwevend onder de televisie opgehangen, voldoende opbergmogelijkheden voor bijv. dvd's, speakers en andere accessoires.

Bestel jouw houten / boomstam wandplank >