Veelgestelde vragen over blinde bevestigingsmogelijkheden

Hoe hang je een zwevend blad van 200x50 cm blind aan de muur? Op welke manier kunnen nis planken in de badkamer blind worden bevestigd? Tot welke diepte kunnen wandplanken zwevend worden opgehangen? Kan ik een houten wandplank met LED spots erin verwerkt laten maken?

Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze, maar ook andere veelgestelde vragen omtrent de blinde bevestiging.Hoe kan ik een badkamerblad of bar blad van 200 x 50 cm, dikte 4 cm, blind aan de muur bevestigen?

Speciaal voor de grotere bladen zoals wastafelbladen, bar tops, badkamer bladen hebben wij zware zwart gecoate wandbeugels. Deze wandbeugels zijn deels verdiept in het hout. Na het monteren zullen deze voor een groot gedeelte uit het zicht zijn. Daarom worden ze ook wel een ' blinde bevestiging ' genoemd.

Zie hieronder een voorbeeld van het freeswerk + beugel, het freeswerk en een foto van een klant. Op de foto van de klant is een wasblad zwevend ophangen waar de waskommen op geplaatst zijn. Tot welke diepte kunnen wandplanken blind opgehangen worden?

De maximale diepte van de wandplanken is 25 cm. De minimale diepte die blind opgehangen kan worden is 15 cm. Wanneer er wandplanken worden besteld, frezen en boren wij deze planken voor. De blinde bevestigingspinnen worden compleet geleverd met schroeven, schroefbit, pluggen en handleiding voor de montage. Dit betekent dat de plank die u in huis ontvangt, gebruiksklaar is. De online handleiding voor het monteren van de blinde wandplanken kunt u hier raadplegen.

Hoe worden nis planken zwevend bevestigd?

Voor blinde montage in nissen hebben wij een speciaal systeem ontwikkeld. We frezen links en rechts over de korte zijde van de plank een sparing uit. Links en rechts wordt tegen de wand van de nis een houten contrabalk (meegeleverd met de nis plank) bevestigd door middel van pluggen en schroeven (ook meegeleverd). De nis plank wordt hier vervolgens over heen geschoven. Indien de plank lang is; bijvoorbeeld 150 cm, 200 cm of langer, dan wordt er (afhankelijk van de lengte) 1 of meer blinde pinnen aan de achterzijde van de plank gefreesd zodat de plank op hoogte kan worden gehouden.

Nis bevestiging blinde ophanging houten nis planken door Zaagfabriek

Doordat de nis bevestiging vaak over (vrijwel) de gehele diepte van de plank wordt gefreesd, is dit en stevige bevestiging. Ook diepe planken zoals bijvoorbeeld 40 cm diep of 60 cm diep kunnen via deze bevestiging blind opgehangen worden.

Houten nis planken zwevend bevestigd ZaagfabriekIn de toilet wil ik een zwevende plank voor een kleine waskom en zeeppompje. De diepte is zeker 30 cm, hoe kan ik deze blind bevestigen? Zichtbare dragers vind ik niet mooi.

Wanneer de plank aan de achterkant en aan een van de zijkanten tegen de muur wordt bevestigd, is het mogelijk deze plank zwevend te bevestigen. We maken aan de zijkant (waar de plank tegen de muur komt) de blinde nis bevestiging, zie uitleg hierboven, en aan de achterzijde van de plank worden twee of meer blinde bevestigingspinnen gefreesd. Zo kan een diepere plank toch zwevend worden opgehangen.Kunnen wandplanken van 2 cm ook blind worden opgehangen?

Voor de zwevende wandplanken geldt een minimale dikte; 3,5 cm. 4 cm is de standaard dikte (zie ook onze wandplanken- nis planken). Naar wens is 3,5 cm ook mogelijk. Dunner gaat niet, omdat er dan geen genoeg 'vlees' over is voor het frezen van de sparing en boren van de gaten ten behoeve van de blinde bevestigingspin.

Het is wel mogelijk 2 cm dikke wandplanken te realiseren uiteraard. Deze kun je met behulp van zichtbare schapdragers aan de muur bevestigen.

bron fotoIk wil graag een wandplank in de keuken met LED spots daarin verwerkt. Kunnen jullie dit realiseren?

Wij realiseren veelal maatwerk houten wandplanken welke onder andere gebruikt worden in de keuken. Het is voor ons mogelijk om aan de hand van aangeleverde LED spots het freeswerk te verzorgen. Dit doen wij op basis van een aangeleverde tekening met daarop aangegeven onder andere; situatieschets, lengte plank, aantal spots, positie spots, positie van de elektra en eventuele andere bijzonderheden. Wij bereiden de plank voor de led spots, zie ook deze video van een boomstam plank welke we eerder hebben gefreesd-voorbereid voor de geheel onzichtbare integratie van de LED spots, elektrakabel en adapter van de spots. 

Soms is het zo dat de plank met spots over de elektradraden uit de muur worden gehangen; soms frezen we over de hele lengte van de plank een sparing zodat de elektrakabels van de spots naar een punt toe lopen (de plank uit, of omhoog de plan uit bijvoorbeeld). Dit verschilt per situatie. Vandaar dat de tekening en bijbehorende informatie daarin van groot belang is. Uiteraard is het ook mogelijk langs te komen met de tekening om deze te bespreken. 

Video (opent in nieuw scherm) van ons freeswerk en integratie LED spots in zwevende eiken wandplank In deze video zie je hoe het freeswerk er uit ziet en op welke manier de spots, adapter en blinde bevestigingspinnen gefreesd worden. Afhankelijk van het aantal spots en de positie daarvan worden er voldoende blinde bevestigingspunten gefreesd en geboord zodat de plank blind opgehangen kan worden.

We adviseren LED spots omdat deze koud blijven als ze aan staan en daardoor geen ruimte nodig hebben om te koelen vandaar dat LED geschikt is om geïntegreerd te worden in een zwevende wandplank.

Werkt hout?
Op welke manier bevestig ik een BESTA blad op het meubel?
Wat is het voordeel van een afwerking zoals een olie?


Meer weten over onder andere onze werkwijze, het droogproces, de uiterlijke kenmerken en de werking van hout, manieren van bevestigen en de afwerkingen zoals lak-olie? Lees Belangrijk om te weten over massief hout.