Veelgestelde vragen over blinde bevestigingsmogelijkheden

Hoe hang je een zwevend blad van 200x50 cm blind aan de muur? Op welke manier kunnen nis planken in de badkamer blind worden bevestigd? Tot welke diepte kunnen wandplanken zwevend worden opgehangen? Kan ik een houten wandplank met LED spots erin verwerkt laten maken?

Lees snel verder om antwoord te krijgen op deze, maar ook andere veelgestelde vragen omtrent de blinde bevestiging.Hoe kan ik een badkamerblad of bar blad van 200 x 50 cm, dikte 4 cm, blind aan de muur bevestigen?

Speciaal voor de grotere bladen zoals wastafelbladen, bar tops, badkamer bladen hebben wij zware zwart gecoate wandbeugels. Deze wandbeugels zijn deels verdiept in het hout. Na het monteren zullen deze voor een groot gedeelte uit het zicht zijn. Daarom worden ze ook wel een ' blinde bevestiging ' genoemd.

Zie hieronder een voorbeeld van het freeswerk + beugel, het freeswerk en een foto van een klant. Op de foto van de klant is een wasblad zwevend ophangen waar de waskommen op geplaatst zijn. Tot welke diepte kunnen wandplanken blind opgehangen worden?

De maximale diepte van de wandplanken is 25 cm. De minimale diepte die blind opgehangen kan worden is 15 cm. Wanneer er wandplanken worden besteld, frezen en boren wij deze planken voor. De blinde bevestigingspinnen worden compleet geleverd met schroeven, schroefbit, pluggen en handleiding voor de montage. Dit betekent dat de plank die u in huis ontvangt, gebruiksklaar is. De online handleiding voor het monteren van de blinde wandplanken kunt u hier raadplegen.

Hoe worden nis planken zwevend bevestigd?

Voor blinde montage in nissen hebben wij een speciaal systeem ontwikkeld. We frezen links en rechts over de korte zijde van de plank een sparing uit. Links en rechts wordt tegen de wand van de nis een houten contrabalk (meegeleverd met de nis plank) bevestigd door middel van pluggen en schroeven (ook meegeleverd). De nis plank wordt hier vervolgens over heen geschoven. Indien de plank lang is; bijvoorbeeld 150 cm, 200 cm of langer, dan wordt er (afhankelijk van de lengte) 1 of meer blinde pinnen aan de achterzijde van de plank gefreesd zodat de plank op hoogte kan worden gehouden.

Nis bevestiging blinde ophanging houten nis planken door Zaagfabriek

Doordat de nis bevestiging vaak over (vrijwel) de gehele diepte van de plank wordt gefreesd, is dit en stevige bevestiging. Ook diepe planken zoals bijvoorbeeld 40 cm diep of 60 cm diep kunnen via deze bevestiging blind opgehangen worden.

Houten nis planken zwevend bevestigd ZaagfabriekIn de toilet wil ik een zwevende plank voor een kleine waskom en zeeppompje. De diepte is zeker 30 cm, hoe kan ik deze blind bevestigen? Zichtbare dragers vind ik niet mooi.

Wanneer de plank aan de achterkant en aan een van de zijkanten tegen de muur wordt bevestigd, is het mogelijk deze plank zwevend te bevestigen. We maken aan de zijkant (waar de plank tegen de muur komt) de blinde nis bevestiging, zie uitleg hierboven, en aan de achterzijde van de plank worden twee of meer blinde bevestigingspinnen gefreesd. Zo kan een diepere plank toch zwevend worden opgehangen.Kunnen wandplanken van 2 cm ook blind worden opgehangen?

Voor de zwevende wandplanken geldt een minimale dikte; 3,5 cm. 4 cm is de standaard dikte (zie ook onze wandplanken- nis planken). Naar wens is 3,5 cm ook mogelijk. Dunner gaat niet, omdat er dan geen genoeg 'vlees' over is voor het frezen van de sparing en boren van de gaten ten behoeve van de blinde bevestigingspin.

Het is wel mogelijk 2 cm dikke wandplanken te realiseren uiteraard. Deze kun je met behulp van zichtbare schapdragers aan de muur bevestigen.

bron fotoIk wil graag een wandplank in de keuken met LED spots daarin verwerkt. Kunnen jullie dit realiseren?

Sinds kort nemen wij voorlopig geen nieuwe bestellingen aan voor wandplanken met LED spots of strip erin gefreesd. Het is een arbeidsintensieve bewerking, vooral omdat er steeds meer aanbieders zijn van verlichting en dus steeds diverse maten adapters, omvormers, spots, besturingen komen. Hierbij moeten wij steeds nieuwe mallen en tekeningen opstellen waardoor het dubbele aan gerekende tijd in elke plank gaat wat niet door te berekenen is aan de klant.

Werkt hout?
Op welke manier bevestig ik een BESTA blad op het meubel?
Wat is het voordeel van een afwerking zoals een olie?


Meer weten over onder andere onze werkwijze, het droogproces, de uiterlijke kenmerken en de werking van hout, manieren van bevestigen en de afwerkingen zoals lak-olie? Lees Belangrijk om te weten over massief hout.