Houten panelen

Een houten paneel is een plat, vlak stuk hout. Het kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden in het huis en dat maakt houten panelen tot een multifunctioneel product. Wie zelf meubels maakt, doet er goed aan om zich te verdiepen in het gebruik van panelen. Je maakt er namelijk heel gemakkelijk je eigen meubels mee in je eigen stijl.Soorten houten panelen

Panelen zijn er in vele soorten en maten. Vaak zijn ze gemaakt van vurenhout, waar ook veel steigerhout van gemaakt is, maar ook hardhoutsoorten zoals eikenhout zijn te koop als paneel. Welke houtsoort het meest geschikt is, hangt natuurlijk erg af van de toepassing en de gewenste stijl. Eikenhout geeft bijvoorbeeld voor een tafel een landelijke uitstraling, terwijl houten panelen van steigerhout een robuust gevoel geven. Meubels die extra stevig moeten zijn, kunnen gemaakt worden van panelen die een dubbele laag hebben. Ook dunne panelen zijn breed inzetbaar. Als een kast nieuw achterschot nodig heeft, komt een houten paneel goed van pas.Waar moet je op letten?

Houten panelen zijn te koop in diverse afmetingen. Natuurlijk kun je het paneel later verder op maat zagen, maar het handigst is het als je direct de goede afmeting te pakken hebt. Mocht je toch zelf willen zagen, dan gaat het zagen van houten panelen het best met een cirkelzaag. Heb je de houten panelen eenmaal op maat, dan kun je beginnen met het in elkaar zetten van de panelen. Dat gaat het best met schroeven en lijm. Ook kunnen de panelen versterkt worden met houten pennen, maar daarvoor is iets meer kluservaring nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *