Houtsoorten

Wij verkopen diverse houtsoorten voor allerlei doeleinden. In onze houthandel vind je duurzaam hout en bovendien ook goedkoop hout. Tot ons assortiment behoren Douglas hout, tuinhout, steigerhout, vurenhout, beukenhout, brandhout, eikenhout en geïmpregneerd hout. Deze houtsoorten zijn natuurlijk te verkrijgen als planken, maar ook als latten, balken en panelen.

Het verschil tussen hardhout en zachthout

Houtsoorten zijn onder te verdelen in hardhout en zachthout. Het meest duurzame hout is van loofhout, ook wel hardhout. Daaronder vallen beukenhout en eikenhout. Dat gaat ongeveer twintig jaar mee, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Zachthout, van naaldhout, daarentegen gaat een stuk minder lang mee: zo’n beetje de helft van de levensduur van hardhout. Maar soms is zachthout de beste keuze. Dat is het geval wanneer het hout ingezet wordt voor bijvoorbeeld kozijnen, deuren en ramen. Zachthout dat daarbij veel gebruikt wordt in Nederland is vurenhout. Steigerhout is bijvoorbeeld vaak gemaakt van vurenhout. Daarnaast zijn ook grenenhout en Douglas hout zachte houtsoorten.

Toepassingen van houtsoorten

Niet alleen het onderscheid tussen hardhout en zachthout is van belang bij de keuze voor een houtsoort. Het is ook belangrijk te bedenken in welke omgeving het hout toegepast wordt. Als het gaat om houten planken in de tuin, zal het langer meegaan wanneer het een dikkere plank is. Daarnaast is het weer van invloed op de duurzaamheid van het hout. Veel vocht zorgt er bijvoorbeeld voor dat het hout sneller verweert. Hout dat buiten gebruikt wordt gaat dan ook langer mee als het geïmpregneerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *