Massief eiken houten nisplanken

Ook wel bekend als zwevende wandplank, boomstamplank tussen twee muren. Deze toepassingen zijn veelzijdige en aantrekkelijke oplossingen voor het benutten van ongebruikte ruimte tussen twee muren, muur en keukenkast in de keuken of in badkamers. Als u op zoek bent naar duurzame en aantrekkelijke nisplanken, dan bent u bij Zaagfabriek aan het juiste adres. Onze massief eiken nisplanken zijn niet alleen functioneel, maar ook prachtig vervaardigd en op maat gemaakt om aan al uw wensen te voldoen.

Maatwerk

Bij Zaagfabriek begrijpen we dat geen twee ruimtes hetzelfde zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid om uw nisplanken op maat te laten maken. Of u nu specifieke lengte- en dieptematen nodig heeft of een unieke vorm voor uw nisplank wilt, wij kunnen het voor u realiseren. U kunt eenvoudig uw exacte afmetingen doorgeven in het bestelproces onder het kopje “bestelnotities,” en wij zorgen ervoor dat uw plank perfect past.

Afwerking van de nis plank

We starten met het zorgvuldig zagen van eiken boomstammen en werken tot het eindproduct. We begrijpen dat elk project uniek is, en daarom bieden we jou de keuze tussen twee soorten afwerkingen voor onze eiken nisplanken:

  • Natuurlijke Boomstamvoorzijde: Als je op zoek bent naar de warmte en karakter van echt hout, is deze afwerking perfect voor jou. Onze nisplanken met natuurlijke boomstamvoorzijde behouden de organische vorm van de boom, met knoesten, groeven en onregelmatigheden die elke plank uniek maken. Met een karakteristieke speling in diepte van ongeveer +- 2 cm voegen deze planken een uniek dimensionaal aspect toe aan je interieur. De subtiele variaties in diepte, in combinatie met de rijke textuur van de boomstam, geven elk stuk een eigen verhaal en persoonlijkheid. Dit is hout in zijn puurste vorm, waar de natuur spreekt in elke knoest en groef.
  • Recht Gezaagde Afwerking: Voor wie een strakkere, modernere uitstraling verkiest, bieden we onze nisplanken met een recht gezaagde afwerking. Deze planken hebben een vaste breedte maat en rechte randen, waardoor ze ideaal zijn voor eigentijdse interieurs. De efficiënte productie en eenvoudige installatie maken deze afwerking een praktische keuze.

Afwerkingsopties

Onze massief eiken nisplanken worden geleverd met een keuze tussen twee prachtige afwerkingen: een matte transparante lak en een naturel olieafwerking. Beide opties zijn inbegrepen in de prijs, zodat u uw plank kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl en voorkeur. Bekijk hier het verschil tussen deze twee afwerkingen om de perfecte keuze voor uw interieur te maken.

Kwaliteit en Herkomst

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze producten, en daarom wordt ons eikenhout speciaal geselecteerd uit Nederland. U heeft de keuze tussen een rechte of boomstam voorzijde voor uw nisplanken. Ons hout wordt zorgvuldig gemengd om een karakteristieke uitstraling te creëren, inclusief knoesten, oude wormgaatjes en scheurtjes, die juist kenmerkend zijn voor eiken.

Eenvoudige Montage

Het monteren van onze massief eiken nisplanken is een eenvoudige taak. De planken worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en twee houten balkjes waarmee de planken in een nis worden geschoven. In onze werkplaats voorzien we de nisplanken van een sleuf aan zowel de linker- als de rechterkant, waardoor de installatie soepel verloopt. De dikte van de nisplanken bedraagt 4 centimeter, wat zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een onzichtbare zwevende bevestiging te creëren aan één zijde van de nis en andere zij een XL-pin te monteren vanaf achteren van de plank. Neem gerust contact op met Zaagfabriek voor meer informatie hierover.

Advies voor het monteren van boomstamplanken in een nis.

Het advies is om 5 mm speling te houden bij het doorgeven van de lengte maat van een nisplank tussen twee muren. Hier zijn een paar redenen waarom deze speling belangrijk is:

  1. Uitzetting en krimp: Hout en andere materialen kunnen uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Door wat speling te laten, voorkom je dat de planken klem komen te zitten of scheuren wanneer ze uitzetten.
  2. Uitlijning: Het komt regelmatig voor dat muren niet helemaal recht zijn. Door wat speling toe te voegen, kun je eventuele kleine afwijkingen in de muur compenseren, zodat de planken mooi uitgelijnd zijn.
  3. Installatiegemak: Het is vaak eenvoudiger om planken te monteren en te positioneren wanneer er wat speling is. Dit geeft je wat speelruimte om de planken precies op de gewenste locatie te krijgen.
  4. Afwerking: Speling kan ook helpen bij de afwerking van het project. Als de planken perfect passen zonder speling, kunnen ze te strak zitten en de verf of lak beschadigen bij het installeren.

Zorg er bij het monteren van de nisplanken voor dat je gelijkmatige speling aan beide zijden van de planken houdt, zodat ze er mooi uitzien en goed passen.

Meer Houtsoorten Beschikbaar

Hoewel de meeste opdrachten gerealiseerd worden in massief Europees eiken, bieden wij op aanvraag ook nisplanken in andere houtsoorten zoals Esdoorn, Beuken, Iepen, Plataan, Essen en Amerikaans eiken. We streven ernaar om aan al uw wensen te voldoen en bieden diverse mogelijkheden om uw nisplanken aan te passen aan uw stijl en behoeften.

Conclusie

Massief eiken nisplanken van Zaagfabriek bieden de perfecte oplossing om uw ruimte functioneel en elegant in te richten. Met op maat gemaakte opties, hoogwaardige materialen, en verschillende afwerkingen om uit te kiezen, kunt u er zeker van zijn dat onze nisplanken een mooie aanvulling zullen zijn op uw interieur. Neem vandaag nog contact op met Zaagfabriek BV en laat ons u helpen bij het creëren van de perfecte nisplanken voor uw ruimte.

Bestel hier makkelijk online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *