Beukenhout

Beukenhout is harde houtsoort die een fijne nerf heeft. Het splintert dan ook amper. Daarnaast is het een zeer sterke houtsoort. Wel trekt het wat sneller krom: het hout kent een relatief grote werking ten opzichte van de omgeving. Vocht heeft dan ook een slechte invloed op beukenhout. Het bijzondere aan beukenhout is dat het een lichtroze kleur heeft van zichzelf. Wanneer het gestoomd wordt, krijgt het een nog heldere roze kleur en is de werking van vocht minder. Ook neemt beukenhout geen geuren op en trekt het weinig bacteriën aan.

Toepassingen beukenhout

Aangezien beukenhout niet splintert en sterk is, wordt het veel toegepast voor bijvoorbeeld speelgoed. Tafels kunnen ook gemaakt worden van beukenhout, maar vanwege de sterke invloed van vocht op beukenhout kunnen ze niet buiten gebruikt worden. Beukenhout trekt makkelijker krom dan andere houtsoorten. Dat kan juist voordelig zijn. Bij toepassingen met bogen worden vaak houten balken van beuken gebruikt. De eigenschap dat het weinig geur en bacteriën opneemt, maakt beukenhout erg geschikt voor snijplanken. Verder wordt beukenhout veel gebruikt voor meubels.

Beukenhout kopen

Als je beukenhout wil kopen kun je bij ons terecht. Wij hebben Europees beukenhout van topkwaliteit. Voor welke toepassing je het beukenhout ook wil gebruiken, bij ons zal je zeker slagen. We leveren houten planken, latten en balken van diverse afmetingen in heel Nederland. Afhalen in de werkplaats is ook mogelijk. Op zoek naar een andere houtsoort dan beukenhout? Wij leveren ook Douglas hout, vurenhout (waaronder steigerhout), eikenhout en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *