Eikenhout

Eikenhout

Eikenhout is over het algemeen bij iedereen wel bekend. Het is een houtsoort die veel toepassingen kent. Dat is niet voor niets: het is hard en toch makkelijk om te bewerken. Er bestaat Europees eiken, Amerikaans wit eiken, Amerikaans rood eiken en Japans eikenhout. Bij plankenkopen.nl kun je terecht voor Europees eiken. Soms komt de term ‘donker eiken’ voor. In feite is dat normaal eiken dat behandeld is met ammonia. Door de vele knoesten en lijnen in het hout heeft eikenhout een landelijke, robuuste look.

Toepassingen eikenhout

De eigenschappen van eikenhout maken hem tot een veel gebruikte houtsoort. De stevigheid en het feit dat het eenvoudig te bewerken is draagt daaraan bij. Door de vochtbestendigheid wordt het bovendien veel gebruikt buitenshuis. Het is bovendien enorm duurzaam hout. Er werden vroeger schepen mee gebouwd en tegenwoordig worden er nog steeds veel meubels gemaakt van dit massieve hout. Details kunnen goed worden uitgewerkt en de meubels gaan lang mee als ze van eikenhout zijn gemaakt.

Aanschaf eikenhout

Eikenhout kopen? Plankenkopen.nl heef wat je zoekt. Wij hebben diverse afmetingen van planken, balken en latten van eikenhout. Ons Europese eikenhout is van topkwaliteit en bovendien scherp geprijsd. Je kunt je ervan verzekeren dat je bij ons het beste product op de markt koopt. Zoek je iets anders dan eikenhout? Kijk dan eens bij onze planken van vurenhout, beukenhout, steigerhout en Douglas hout. Ook bij deze houtsoorten garanderen wij topkwaliteit tegen een lage prijs. Naast levering aan huis is het ook mogelijk om de bestelling eikenhout op te halen in de werkplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *