Bomenzaag

Het bedrijf Zaagfabriek is ontstaan vanuit een passie en respect voor bomen, natuurlijke materialen en hout. Een vooraanstaande Zaagfabriek die gespecialiseerd is in het verwerken van boomstammen tot hoogwaardige houtproducten. In dit artikel nemen we je mee door het boeiende proces dat plaatsvindt binnen onze bedrijf, waar we maatwerk bestellingen om een breed scala aan producten te leveren, waaronder houten vensterbanken, Besta bladen, boomstam planken, nis planken, houten planchets, badkamermeubels en zelfs zwevende wandplanken voor in de keuken met led-verlichting gerealiseerd uit inlandse houtsoorten.

Ons avontuur begint met de zorgvuldige selectie van boomstammen.

Het gebruik van inlandse houtsoorten is een belangrijk aspect van ons bedrijf. Wij geven de voorkeur aan het gebruik van hout van bomen die van nature in onze regio groeien. Door deze lokale houtsoorten te gebruiken, ondersteunen wij niet alleen de plaatselijke houtindustrie, maar verminderen wij ook de impact van transport op het milieu. Bovendien bieden inlandse houtsoorten vaak unieke eigenschappen en een prachtige natuurlijke uitstraling, waardoor onze producten een speciale charme krijgen.

Daarnaast investeren we in geavanceerde technologieën en processen om ons productieproces zo efficiënt mogelijk te maken en afval te minimaliseren. Wij streven ernaar om elk stuk hout volledig te benutten, zodat er zo min mogelijk verspilling is. Resthout wordt vaak hergebruikt of verwerkt tot andere houtproducten, waardoor we een duurzame kringloop bevorderen.

Onze bomenzaag BRENTA zaagt bomen tot een breedte van 150 cm.

Het is belangrijk om een schone en stevige basis te hebben voordat wij verdergaan met het zagen van het hout. Het zagen van de boomstammen is een cruciale stap in ons proces. Met behulp van geavanceerde zaagmachines zagen we de boomstammen in diverse delen, rekening houdend met de gewenste afmetingen en kwaliteit van het hout. Wij streven naar precisie en efficiëntie om ervoor te zorgen dat we het maximale uit elke boomstam halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *