Zwevende wandplanken

Met een wandplank kun je oneindig veel kanten op. Ze maken je interieur af en zijn ook nog eens praktisch door de opbergruimte die ze geven in huis. Door slim te werken kun je veel spullen kwijt op wandplanken. En speciale voorwerpen die extra aandacht verdienen staan er prachtig op. Denk aan foto’s, vazen, bloemen en souvenirs. Zo geef je een persoonlijke touch aan je interieur en tegelijkertijd geef je je spullen een vaste plek. Wij hebben een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet om de keuze voor een wandplank te vergemakkelijken.

Het materiaal van de wandplank

Wandplanken zijn er in allerlei soorten en maten. Voor welk materiaal je kiest bepaalt uiteindelijk de uitstraling die de plank heeft op het interieur. Kies je voor een houten wandplank, dan geeft dat een landelijke, rustieke sfeer. Het toevoegen van natuurproducten is een goede tip als je meer warmte wilt creëren in je inrichting. Houd je echter meer van een strak en modern interieur? Dan is een plank voorzien van een glanzende laag misschien wat voor jou. Er bestaan ook kunststof wandplanken, maar houten wandplanken hebben over het algemeen en wat luxere uitstraling en zijn bovendien niet veel duurder. De meeste wandplanken zijn gemaakt van hout, maar als je van de industriële look houdt, is een wandplank van ijzer misschien een leuk idee.

Wees creatief met wandplanken

Als je uitgekeken bent op de standaard wandplanken, kun je er eens over nadenken om wandplanken op te hangen aan twee leren bandjes. Ook bestaan er planken die in de hoek van een kamer passen. Meestal blijft deze ruimte onbenut, maar met zo’n plank richt je de ruimte creatief in. Denk ook eens aan een wandplank in kubusvorm. Net als gewone wandplanken zijn deze eenvoudig aan de muur te monteren, maar door de vorm is het net even anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *